Ara
GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

Hedeflerimiz

17.01.2024 09:15

Gıda üretim alanlarında hammaddeden başlayıp tüketiciye ulaşılana kadarki tüm aşamaları kapsayan (hammadde kabulü-depolanması-işlenmesi-depolanması-etiketlenmesi-pazarlanması-depolama ve satış) alanda teknolojik bilgi ve becerilere sahip olan ve gıda laboratuvarlarında ve gıda işletmelerinde çalışabilecek ara eleman yetiştirmektir.

Gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin birincil üretim aşamasından başlamak üzere, işleme ve dağıtım aşamalarında asgari teknik ve hijyenik şartları gözeterek, yönetmeliğe uygun olarak gıda denetim ve kontrol hizmetleri yapabilecek ve gerektiğinde bir denetim raporu düzenleyebilecek yardımcı elamanları yetiştirmektir.

Gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmektir.

Hızlı Erişim