Muş Alparslan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Gıda İşleme Bölümü Öğrencilerinden Büyük Başarı: 1. Gıda Bilimi Etkinliği Gerçekleştirildi
Muş Alparslan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri, başarıyla gerçekleştirdikleri 1. Gıda Bilimi Etkinliği ile dikkatleri üzerine çekti.
Etkinlik kapsamında, 32 öğrencinin yaklaşık bir buçuk aylık özverili çalışmasıyla birlikte, 5 farklı kategoride, 4'ü özgün olmak üzere toplamda 27 farklı gıda ürünü üretildi.
Etkinliğin organizatörü olan Öğretim Görevlisi Dr. Sefa IŞIK, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmelerini sağlamanın ve bu etkinlik aracılığıyla öğrencilere öz güven kazandırmak, koordineli bir şekilde çalışma yeteneklerini geliştirmek gibi hedeflere odaklandıklarını belirtti. Mugi Marketleri ve Rençberoğlu Peynircilik firmalarının sponsorluğunu üstlendiği etkinlikte, üretilen ürünlerin ticari olarak pazarlanması için sektör temsilcilerinden önemli talepler geldi.
Organizasyona destek veren isimler arasında, başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican olmak üzere Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Tan yer alıyor. Dr. IŞIK, yoğun emek ve gayretle gerçekleştirilen etkinliği düzenleyen öğrencilere teşekkür ederken, etkinliğin başarılı geçmesinde katkısı olan hocalar ve teknik personele de teşekkür etti.
Etkinliğin bundan sonraki süreçte daha kapsamlı ve farklı bir konsepte evrileceğini belirten Dr. IŞIK, bilimin ışığında çalışan hevesli öğrencilere sahip olmanın gurur verici olduğunu ifade etti. Üniversitenin bu tür etkinliklerle öğrencilere pratik deneyimler kazandırma çabalarının devam edeceği vurgulandı.